ua en ru

Безвізовий режим з ЄС може бути наданий Україні вже у грудні, - Єлісєєв

Безвізовий режим з ЄС може бути наданий Україні вже у грудні, - Єлісєєв Фото: безвізовий режим з ЄС, на думку Єлісєєва, може бути наданий до кінця року

Безвізовий режим з ЄС чекає лише на затвердження механізму припинення

Безвізовий режим з Євросоюзом (ЄС) може бути наданий Україні вже в грудні поточного року. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

"Це не виключено", - заявив він у відповідь на питання про можливості швидкої отримання безвізового відвідування країн ЄС українцями.

Втім, Єлісєєв уточнив, що про конкретні терміни поки що говорити не доводиться.

"Я дипломат і завжди кажу, що прогнозування щодо дат - справа невдячна. Кожне рішення ЄС дається нам п, і іноді, на превеликий жаль, навіть кров'ю. І це якраз та ситуація, коли нам дуже непросто", - підкреслив заступник голови АП.

Україна виконала всі умови для безвізового режиму з ЄС

При цьому він зазначив, що всі країни Євросоюзу юридично визнали, що Україна насправді виконала всі 144 умови для введення безвізового режиму з ЄС.

"Тому будь-які інсинуації, що, мовляв, Україна не виконала або десь є діри, тепер безпідставні. Ми сподіваємося на те, що переговори щодо механізму призупинення дії візового режиму, - ред.) все-таки завершаться і безвиз буде надано", - заявив Єлісєєв.

Нагадаємо, 17 листопада посли країн ЄС дали "зелене світло" безвізового режиму з Україною.