ua en ru

Безвізовий режим з ЄС: у Держприкордонслужбі розповіли, за яких умов можуть заборонити українцям виїзд

Безвізовий режим з ЄС: у Держприкордонслужбі розповіли, за яких умов можуть заборонити українцям виїзд Фото: безвізовий режим із ЄС twitter.com/Kabmin_UA)

Заборонити виїзд можуть при порушенні правил захід кордону

Заборонити виїзд українців за межі країни можуть у разі порушення правил захід кордону або нездатність обґрунтувати мету та умови перебування. Про це повідомляє пресс-служба Державної прикордонної служби України.

"Перетинання іноземцями кордону з європейськими країнами регламентує Шенгенський прикордонний кодекс. Саме тому прикордонна перевірка повинна встановити, що мандрівник не планує порушувати європейські міграційні правила, а прикордонники перевірятимуть умови в'їзду. Запам'ятайте, біометричний паспорт, підтвердження мети та умов перебування та фінансове забезпечення (або гарантії) за замовчуванням", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на 11 червня набуває чинності угода про введення безвізового режиму України з Європейським союзом. Президент України Петро Порошенко заявив, що громадяни України зможуть побувати у більш ніж 35 країнах, пов'язаних з ЄС угодою про безвизе.