ua en ru

Безвізовий режим з Чилі для українців набуде чинності з 21 жовтня

Безвізовий режим з Чилі для українців набуде чинності з 21 жовтня Фото: безвізовий режим з Чилі

Українці можуть перебувати на території Чилі до 90 днів

Безвізовий режим з Чилі для громадян України набуде чинності з 21 жовтня 2015 р. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України (МЗС).

"Угода про безвізовий режим між Україною і Чилі, - ред.) набирає чинності 21 жовтня 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Кабінет міністрів України 16 вересня 2015 р. затвердив угоду між урядами України і Чилі про умови взаємних поїздок громадян.

За умовами угоди, громадяни України можуть в'їжджати, виїжджати, прямувати транзитом та перебувати без віз на території Чилі до 90 днів з дати в'їзду. При цьому чилійці зможуть знаходиться на території України 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду. Безвізовий режим діє тільки, якщо метою поїздки не є імміграція, постійне проживання або здійснення прибуткової діяльності.

Нагадаємо, 24 квітня 2015 р. міністр закордонних справ України Павло Клімкін та посол Чилі в Україні Хуано Едуардо Егигурен підписали "Угоду між урядом України та урядом Республіки Чилі про умови взаємних поїздок громадян".