ua en ru

Безсмертний відмовився від участі в переговорах контактної групи по Донбасу

Безсмертний відмовився від участі в переговорах контактної групи по Донбасу Фото: Безсмертний відмовився від участі в переговорах контактної групи по Донбасу

За його словами, за рішення конфлікту в зоні АТО тепер відповідають віце-прем'єр і міністр

Представник України в тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Роман Безсмертний сьогодні, 28 квітня, в останній раз взяв участь в мінських переговорах. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні я останній раз взяв участь у переговорах у Мінську. Політична підгрупа обговорювала питання модальності проведення виборів на території ОРДЛО (окуповані райони Донецької та Луганської областей - ред.). Розмова велася в режимі відеоконференції. Я вважаю, що час волонтерської дипломатії закінчився", - йдеться у повідомленні.


За словами Безсмертного, в Україні є уряд, і тепер віце-прем'єр і міністр відповідають за вирішення конфлікту в зоні АТО. Україна вже довела світові своє бажання вирішити питання, залишилося професійно робити свою роботу.

"Мінськ сьогодні залишається єдиним майданчиком для важких переговорів. Мінськ рятує нас від масових жертв. Але при цьому Мінськ не в змозі (в заданому форматі) зрушити ситуацію з мертвої точки. Сьогодні і Україна, і світ повинні шукати нові формати переговорів", - підкреслив він.

Безсмертний відмовився від участі в переговорах контактної групи по Донбасу

Фото: публикація Романа Безсмертного в Facebook

Безсмертний подякував усім, хто підтримував його під час переговорів, зокрема, послів і робітників посольств, які працюють в Україні, а також заявив про своє повернення до партійної побудови.

Нагадаємо, Роман Безсмертний є керівником центрального апарату Аграрної партії України і членом президії АПУ.

Раніше Безсмертний повідомив, що виборів на Донбасі не буде до забезпечення безпеки.