ua en ru

Безробіття в Австралії досягло рекордного рівня - до 5,6%

В Австралії число безробітних виросло у березні з 5,4% до 5,6%. Це найвищий показник з листопада 2009 р. Про це повідомляє Бюро статистики в Сіднеї, передає телеканал "Росія 24".

Число зайнятих скоротилося на 36 тис. 100 осіб - майже в п'ять разів більше, ніж передбачали економісти.

На цьому тлі знижується курс австралійського долара і прибутковість держоблігацій, оскільки учасники ринку прогнозують, що Центральний банк продовжить зниження процентних ставок.

Вдобавок General Motors Co. (GM) 's Holden заявило на цьому тижні про скорочення робочих місць; динаміка на ринку свопів показує, що Резервний банк Австралії знизить відсотки за позиками в серпні.

Курс австралійського долара відносно долара США впав з 1,0537 до 1,0507 ще до того, як дані по безробіттю стали відомі, поряд з цим ставка трирічних облігацій скоротилася з 2,88% до 2,81%.

Дослідження, проведені Westpac Banking Corp (WBC), свідчать про зниження індексу споживчих очікувань до 5,1% в поточному місяці, що говорить про зупинку росту, що спостерігався протягом трьох місяців.

Як показав звіт, найбільший спад серед штатів і провінцій переживає виробничий центр Вікторія, де показник безробіття піднявся до позначки 5,6%, що відображає втрату держави в 9,3 тис. робочих місць. Показники безробіття на заході країни і в багатому ресурсами Квінсленді залишалися незмінними, однак і тут можна бачити незначний підйом до 4,7%.

Загальне зниження зайнятості було найбільшим за останні 10 років і виявилося набагато нижче в порівнянні з прогнозами економістів, які пророкували зниження зайнятості на 7,5 тис. робочих місць (середній показник серед 24 економістів, опитаних Bloomberg).

Читайте також: Банк Австралії знизив облікову ставку на 0,25% - до 3,25%