ua en ru

Бейл і Роналду розгромили "Севілью", а "Мілан" не зміг обіграти "Лаціо"

Дубль Гарета Бейла і хет-трик Кріштіану Роналду допомогли "Реалу" розгромити у рідних стінах "Севілью", а "Реал Сосьєдад" і "Валенсія" втратили очки. Лідер серії А "Рома" тепер всього на два очки випереджає "Наполі" і "Ювентус", які перемогли "Фіорентину" і "Катанію" відповідно.

Дубль Гарета Бейла і хет-трик Кріштіану Роналду допомогли "Реалу" розгромити у рідних стінах "Севілью", а "Реал Сосьєдад" і "Валенсія" втратили очки. Лідер серії А "Рома" тепер всього на два очки випереджає "Наполі" і "Ювентус", які перемогли "Фіорентину" і "Катанію" відповідно.

Іспанія

На 13-й хвилині Бейл замкнув простріл Каріма Бензема, а на кінець півгодини гри відзначився вже ударом зі штрафного - м'яч у сітку допоміг залетіти рикошет. Роналду реалізував пенальті і довів рахунок до великого. Однак і Іван Ракітіч через кілька хвилин не схибив з "точки", а Карлос Бакка точним ударом незадовго до перерви і зовсім скоротив перевагу "Реала" до мінімуму.

У другому таймі на авансцені знову з'явився Бейл, який забезпечив результативною передачею спочатку Бензема, а потім Роналду. Невгамовний Ракітіч здаватися не збирався і забив ще один гол. Тенісний рахунок встановив Роналду, який оформив хет-трик. На цьому біди "Севільї" не завершилися. Стефан Мбіа був видалений, а Бензема пострілом з "другого поверху" поставив жирну крапку - 7:3.

"Валенсія" вдома поступилася "Альмерії", хоча в першому таймі Жонас з пенальті відкрив рахунок. Після перерви ворота господарів по разу вразили Марко Торсільєрі і Алекс Відаль. Ця була перша перемога у сезоні для "Альмерії", що займає останнє місце в турнірній таблиці Примери. Учасник Ліги чемпіонів УЄФА "Реал Сосьєдад" також не може занести звітний тур собі в актив. Після дубля Антуана Гризманна сан-себастьянці впевнено вели в дуелі з "Вальядолідом", але точні удари Даніеля Ларссона і Хаві Герри протягом трьох хвилин другого тайму дозволили дружині Ігнасіо Мартінеса піти від поразки - 2:2.

Нарешті, "Осасуна" вдома переграла "Райо Вальєкано" з результатом 3:1 і покинула зону вильоту. На 66-й хвилині господарі залишилися вдесятьох після видалення Мігеля, але це не завадило їм набрати три очки. У переможців по разу відзначилися Ойер Санхурхо, Оріоль Рієра і Роберто Торрес.

Італія

Хосе Кальєхон, чудовим ударом зльоту замкнувши простріл Гонсало Ігуаїна, на 12-й хвилині вивів "Наполі" вперед у виїзному поєдинку проти "Фіорентини". Кращий бомбардир серії А Джузеппе Россі з "точки" відновив рівновагу, але на 36-й хвилині гості забили переможний гол - Дріс Мертенс, зігравши в "стінку" з Ігуаїном, з лівої ноги послав м'яч у нижній кут воріт. Обидві команди завершували матч у меншості, оскільки були видалені захисник "Наполі" Крістіан Маджо і хавбек "Фіорентини" Хуан Гуардадо.

"Ювентусу" в домашньому матчі з "Катанією" перемога далася набагато легше. Завдяки вдалому рикошету після удару Артуро Відаля і сповненого в кращих традиціях "стандарту" Андреа Пірло "стара синьйора" до перерви мала перевагу в два м'ячі. У другому таймі Карлос Тевес і Леонардо Бонуччі точними пострілами з близької відстані довели рахунок до розгромного - 4:0. На довершення всіх бід під завісу "Катання" залишилася на полі вдесятьох після видалення Тіберіо Гуаренте.

Чудового гола Кака не вистачило "Мілану" для того, щоб здолати "Лаціо" на "Сан-Сіро". Нічию з рахунком 1:1 гостям приніс Мішель Сьяни. У вівторок ввечері "Інтер" поділив очки з "Аталантою" - 1:1. "Рома" у четвер буде приймати в столиці Італії з "К'єво" і постарається здобути десяту перемогу поспіль.

Нагадаємо, що раніше "Металіст" здолав в гостях "Карпати"

Використані матеріали УЄФА