ua en ru

Берлусконі підозрюють у дачі хабара члену Сенату

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі, прихильники якого домоглися серйозного успіху на парламентських виборах, знову потрапив під пильну увагу слідчих. На цей раз Берлусконі підозрюють у тому, що він дав хабар члену Сенату, повідомляє газета La Repubblica.

За даними видання, прокуратура Неаполя має в розпорядженні дані про те, що колишній прем'єр в 2006 р. дав 3,6 мільйона євро сенатору Серджо Де Григоріо. Вважається, що саме після цього хабара парламентарій змінив свої політичні погляди, перейшов на бік Берлусконі і допоміг йому відправити у відставку уряд Італії. Були призначені дострокові вибори, які виграли опозиціонери.

Відзначимо, що недруги не раз звинувачували Берлусконі в тому, що він підкуповує чиновників і депутатів, проте ще жодного разу справа не доходила до офіційного розслідування.

При цьому необхідно нагадати, що і кримінальних справ у відношенні політика заводилося чимало, проте у результаті суд визнав його винним лише одного разу, коли з'ясувалося, що Берлусконі порушував закон при оплаті податків. У в'язницю він все одно не пішов, оскільки його адвокати оскаржили вирок.

Нагадаємо, на парламентських виборах в Італії з перевагою в 0,4% перемогли лівоцентристи, друге місце дісталося партії екс-прем'єра Берлусконі, третє - рухові "П'ять зірок". Спостерігачі прогнозують, що з подібними результатами Італії може загрожувати політична криза, так як партіям буде вкрай складно вести діалог. Якщо уряд не сформується протягом півроку, країну чекають нові вибори.

Читайте також: Лівоцентристи в Італії відкинули можливість коаліції з Сильвіо Берлусконі