ua en ru

Берлусконі загрожує 4 роки позбавлення волі

Колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі хочуть засудити до 3 років та 8 місяців в'язниці. Політика звинувачують в шахрайстві при купівлі мовних прав його медіакомпанією Mediaset, передає Reuters.

Главу компанії Mediaset Фіделя Конфалоньєрі прокурори просили засудити до 3 років і 4 місяців тюремного ув'язнення. За версією звинувачення, Берлусконі і менеджмент Mediaset незаконним чином збільшували закупівельні ціни на американську ТВ- і кінопродукцію. Різниця між реальною і спотвореної вартістю на права телетрансляції йшла в "чорні фонди", зареєстровані в офшорах.

Крім того, Mediaset підозрюється в спотворенні фінансової звітності і ухилянні від сплати податків.

Прокурор на процесі повідомив, що доведено зв'язок колишнього прем'єр-міністра з фондами в офшорних зонах.

Розслідування ведеться і відносно компанії Fininvest, яка об'єднує всі активи Берлусконі. Сторона звинувачення стверджує, що в 1994-1999 рр. Fininvest через офшорних посередників викупила права на показ американських ТВ-каналів і фільмів за 470 млн євро. Берлусконі відкидає всі звинувачення на свою адресу.

Нагадаємо, що Берлусконі з перервами виконають обов'язки прем'єр-міністра Італії близько 8 років. В останні роки Берлусконі не раз намагалися притягнути до відповідальності, звинувачуючи його то в шахрайстві, то в корупції, то в сексуальних відносинах з неповнолітньою, проте всякий раз йому вдавалося виходити сухим з води.

Відзначимо, в лютому ц.р. прокурори в Італії заявили, що просять суд призначити колишньому прем'єр-міністру Берлусконі вирок у п'ять років ув'язнення за звинуваченням у корупції в одній із справ проти нього. Як сказав прокурор Фабіо Де Паскуале суду в Мілані, колишній прем'єр винен в тому, що заплатив британському юристу Девіду Міллзу 600 тис. дол, щоб той збрехав, даючи свідчення в інших судових справах проти Берлусконі, що стосуються його бізнес-інтересів.