ua en ru

У Берліні почалася зустріч експертів "нормандської четвірки" по Україні

У Берліні почалася зустріч експертів "нормандської четвірки" по Україні Фото: будівля МЗС Німеччини

Планується обговорити конституційну реформу в Україні, децентралізацію і правову ситуацію на Донбасі

У Берліні почалася зустріч експертів "нормандської четвірки" по Україні
Зустріч юридичних експертів "нормандської четвірки" по Україні вранці 20 серпня почалася в Берліні в будівлі МЗС Німеччини. Про це повідомляє "РИА Новости".

Учасники планують обговорити хід конституційної реформи в Україні, питання децентралізації та правової ситуації в Донецькій і Луганській областях.

З російської сторони у зустрічі беруть участь в. о. директора правового департаменту МЗС РФ Олексій Дронов і заступник постійного представника РФ при ОБСЄ Андрій Руденко.

Офіційний представник МЗС ФРН Савсан Чебли висловила надію, що на зустрічі сторони досягнуть "взаєморозуміння щодо того, як просунутися вперед у питаннях реалізації Мінських угод і що вона додасть важливі імпульси дискусії з ним".

Зазначимо, Росія наполягала на участі в цих консультаціях представників так званих ДНР і ЛНР.

"Щодо нормандського формату є розуміння, що завтра (20 серпня, - ред.) наші німецькі колеги збирають у себе юридичних експертів чотирьох країн. Ми кілька днів тому розмовляли з міністром закордонних справ Франком-Вальтером Штайнмайером. Він цю ідею висунув, я поцікавився, про що правовики Німеччини, Франції, Росії та України будуть розмовляти, і він сказав, що потрібно обговорити хід конституційної реформи, на що я, природно зауважив, що такі питання після мінських домовленостей потрібно обговорювати з участю Донецька і Луганська", - заявляв міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.