ua en ru

Біля берегів Куби сформувався тропічний шторм "Філіп"

Біля берегів Куби сформувався тропічний шторм "Філіп" Фото: шторм

"Філіп" рухається в північному напрямку

Тропічний шторм "Філіп" сформувався біля узбережжя Куби. Про це повідомляє американський Національний центр по спостереженню за ураганами.

Повідомляється, що максимальна швидкість вітру в межах шторму досягає приблизно 18 м/с. "Філіп" рухається в північному напрямку зі швидкістю близько 13 м/с.

Як прогнозують синоптики, стихія, яка вже принесла на Кубу проливні дощі, буде просуватися від північного узбережжя острова в бік південних регіонів американського штату Флорида. У зоні впливу шторму також можуть виявитися Багамські острови.

Сезон ураганів зазвичай триває в Атлантиці півроку - з 1 червня по 30 листопада. Атмосферне явище класифікується як шторм і отримує власне ім'я, якщо швидкість вітру в його центрі досягає 17,4 м/с.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на узбережжі Японії обрушився потужний тайфун "Лан", оголошена обов'язкова евакуація.

У місті Фукуока загинула одна людина, коли через сильні пориви вітру обрушилися будівельні ліси. У Ямагуті через шторм в морі потонув літній чоловік, коли його човен перекинувся від удару хвилі.