ua en ru

У Бердянську чиновник міськради попався на хабарі

У Бердянську чиновник міськради попався на хабарі Фото: Хабарника затримано

Він вимагав у підприємся 200 тис. грн

У Бердянську Запорізької області правоохоронці затримали співробітника міськради під час отримання 10 тис грн хабара. Про це повідомили в Департамент протидії злочинності у сфері економіки МВС України.

Повідомляється, що співробітник Бердянської міської ради проводив перевірки об'єктів громадського харчування (кафе, кіоски) та дитячих розважальних майданчиків на території міста.

"Інспектор обіцяв за певну суму взагалі не перевіряти той чи інший заклад протягом всього курортного сезону. Під час однієї з таких інспекцій чиновник запропонував підприємцю заплатити 200 тисяч гривень за те, щоб його не перевіряли протягом всього курортного сезону. При отриманні перших 10 тисяч гривень хабара зловмисник був затриманий співробітниками міліції", - йдеться в повідомленні.

В даний момент вирішується питання про затримання правопорушника та повідомлення йому про підозру. За даним фактом слідчим управлінням ГУМВС в Запорізькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна і з спеціальною конфіскацією.

За повідомленнями місцевих ЗМІ затриманим є старший спеціаліст адміністративного відділу виконкому Олександр Пилипенко.