ua en ru

Білий дім: США готові вести переговори за тарифними пільгами на сталь і алюміній

Білий дім: США готові вести переговори за тарифними пільгами на сталь і алюміній Фото: Сара Сандерс, прес-секретар білого дому (YouTube / US News Today)

Президент США планує звільнити від виплат митних зборів ряд країн

США мають намір провести переговори з питання введення торгових мит на імпорт сталі та алюмінію з іншими країнами. Про це на брифінгу для журналістів повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, передає ТАСС.

Зокрема, за її словами, на даний момент є можливість провести переговори з питань національної безпеки з іншими країнами.

"Як говориться в заяві президента США Дональда Трампа, були дві країни, які звільнені від нових тарифів. Але у нас буде можливість провести переговори з питань національної безпеки з іншими країнами. І ми будемо робити це з низкою інших країн", - сказала вона.

Трамп підписав у четвер розпорядження про введення мит на імпорт продукції сталеливарної і алюмінієвої промисловості. Розмір мита складе 25% для сталі і 10% для алюмінію для країн, що поставляють цю продукцію в США. При цьому він не виключив, що ряд країн буде звільнений від виплат митних зборів - серед них Канада, Мексика і Австралія.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем заявила, що Європейський Союз повинен бути звільнений від мит ​​Сполучених Штатів на сталь і алюміній.