ua en ru

Білий дім звинуватив Росію в порушенні зобов'язань щодо хімзброї в Сирії

Білий дім звинуватив Росію в порушенні зобов'язань щодо хімзброї в Сирії Фото: Сара Сандерс (webscrssnshot YouTube/US News Today)

США проводять консультації із союзниками з приводу відповіді на те, що відбувається в Сирії

Білий дім вважає Росію відповідальною за продовження хімічної програми Дамаска. Про це заявила на брифінгу 9 квітня прес-секретар адміністрації президента США Сара Сандерс, передає "Голос Америки".

"Росія порушила дані нею зобов'язання, коли гарантувала, що сирійський режим зупинить свою хімічну програму", - заявила вона.

Сандерс додала, що президент Трамп і члени його команди з питань національної безпеки проводять консультації з союзниками США з приводу відповіді на те, що відбувається в Сирії.

"Ми закликаємо все міжнародне співтовариство поділитися інформацією, що відноситься до атаки, щоб притягнути до відповідальності винуватців і тих, хто їх підтримує. Ми також закликаємо сирійський режим і Росію допустити міжнародну медичну допомогу і спостерігачів до місця атаки", - підкреслила вона.

Сандерс також додала, що президент Дональд Трамп впевнений, що за нападом стоїть Росія.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Дональд Трамп засудив атаку із застосуванням хімзброї в Сирії і заявив, що рішення про заходи у відповідь буде ухвалене протягом найближчих 24-48 годин.