ua en ru

Білий дім має намір посилити вимоги до імпортних авто

Білий дім має намір посилити вимоги до імпортних авто Фото: Білий дім (nsf.gov)

Дональд Трамп доручив розробити заходи щодо посилення стандартів викидів імпортних авто

Адміністрація президента США Дональда Трампа запланувала посилити екологічні вимоги до імпортованих автомобілів. Про це з посиланням на джерела в автомобільній галузі та Білому домі повідомляє Wall Street Journal.

За даними співрозмовників видання, президент доручив кільком агентствам, серед яких Агентство з охорони навколишнього середовища, розробити заходи щодо посилення стандартів викидів автомобілів, які вироблені за кордоном.

У Білому домі розраховують, що обмеження допоможе зробити ціну на американські автомобілі більш привабливою. Таким чином в адміністрації Трампа планують підтримати американську автомобільну промисловість, оскільки вартість імпортних автомобілів зросте за рахунок використання дорогих технологій, пояснили газеті чиновники.

Зазначено, що ініціатива поки залишається на етапі планування і стикається з перешкодами на шляху здійснення.

"Адміністрація президента працює над юридичними питаннями, щоб обгрунтувати нові вимоги, які можуть привести до судових позовів. Деякі члени адміністрації вважають ініціативу занадто радикальною", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що Білий дім не відповів на запит WSJ з цього питання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки можуть ввести мито в розмірі 25% на імпорт автомобілів із країн Європейського Союзу.