ua en ru

Білий дім готовий підтримати пропозиції республіканців і видати зарплати держслужбовцям США заднім числом

Білий дім готовий підтримати пропозиції Республіканської партії і видати зарплати держслужбовцям США заднім числом. Як передає "Росія 24", йдеться про держслужбовців, які були змушені піти в неоплачувану відпустку через припинення діяльності уряду.

Як уточнюється, всіх проблем цей законопроект не вирішить, однак в адміністрації президента США розраховують, що його прийняття наблизить досягнення компромісу. Напередодні, під час зустрічі з жителями Вашингтона Президент США Барак Обама заявив: "Уряд вже сьогодні готове відновити роботу. Ми знаємо, що навіть в палаті представників є ті, хто нас підтримає. І я сказав вчора: якщо спікер (палати представників конгресу США Джон Бейнер дозволить провести голосування, ми зможемо вирішити цю ситуацію".

Нагадаємо, до 1 жовтня 2013 р. американські законодавці погодили проект витрат федерального бюджету в новому фінансовому році, що призвело до процедури часткового тимчасового припинення роботи апарату ("шатдауна") федерального уряду США. Це означає, що кілька сот тисяч (деякі експерти називають цифру в 700 тис. осіб) американських бюджетників відправлені в неоплачувані відпустки. Закриті бібліотеки, музеї, національні парки, освітні установи, і навіть велика частина апарату NASA. Тільки такі служби, як пожежна машина, поліція і армія, підтримуються у повній готовності. Минулого разу "шатдаун" оголошувався в 1995 р. І тривав близько місяця.