ua en ru

Білоруський "Белкоммунмаш" поставить Молдавії 102 тролейбуса на загальну суму 12,8 млн євро

Білорусія поставить Молдавії 102 тролейбуси на загальну суму 12,8 млн євро для модернізації тролейбусного парку Кишинева. Як повідомили РБК в мерії муніципія Кишинева, техніка придбана владою молдавської столиці у мінського підприємства "Белкоммунмаш", що став переможцем тендеру щодо постачання тролейбусів до Кишинева в рамках проекту загальною вартістю 13,7 млн євро, який фінансують Європейський банк реконструкції та розвитку, Європейський інвестиційний банк і Європейський союз, передає РБК.
Зокрема, ЄБРР і ЄІБ виділили мерії Кишинева на купівлю тролейбусів кредити в сумі по 5 млн євро строком на 10 років з канікулами по виплатах на 2 роки під відсоткову ставку 5% річних. Ще 0,7 млн євро ЄБРР надасть в якості технічної допомоги для сприяння владі Кишинева в процесі проектування і закупівлі систем електронних квитків для громадського транспорту, розробки довгострокової стратегії в секторі публічного транспорту і т.д. Європейський союз надає владі Кишинева грант у сумі 3 млн євро, який покриє відсотки за кредитами ЄБРР і ЄІБ.
Проект дозволить реформувати транспортну інфраструктуру столиці Молдавії і поліпшити якість послуг з перевезення пасажирів у Кишиневі. В даний час Управління електричного транспорту Кишинева має в своєму розпорядженні 260 тролейбусів, при цьому у 200 з них закінчився термін експлуатації. Як зазначив гендиректор УП "Белкоммунмаш" Володимир Король, згідно з контрактом, підприємство має поставити першу партію тролейбусів до Кишинева до кінця лютого 2011 р., а всю партію - до кінця травня 2011 р.
"Белкоммунмаш" є одним з провідних світових виробників тролейбусів.