ua en ru

У Білому домі заявили, що остаточне рішення про військовий удар по Сирії не прийнято

У Білому домі заявили, що остаточне рішення про військовий удар по Сирії не прийнято фото: Білий дім (obamawhitehouse.archives.gov)

Трамп розглядає кілька варіантів дій

Сполучені Штати Америки (США) не прийняли остаточне рішення про удар по Сирії у відповідь на хімічну атаку. Про це на брифінгу повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

"Вашингтон розглядає кілька варіантів дій проти сирійського режиму, і всі ці варіанти до сих пір обговорюються. Кінцеве рішення ще не прийнято", - сказала Сандерс.

За її словами, президент дотримується думки, що відповідальність за хіматаку лежить на Росії та Ірані.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп вважає саме Москву і сирійський режим Башара Асада відповідальними за використання хімічної зброї в сирійському місті Дума.

У свою чергу, прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила в середу, 11 квітня, що всі наявні дані свідчать про те, що відповідальність за хімічну атаку в сирійському місті Дума 7 квітня несе саме режим Башара Асада.

Мей заявила, що вона продовжує консультації з союзниками з приводу заходів, які необхідно вжити, щоб виключити застосування хімічної зброї в Сирії в майбутньому і покарати винних.