ua en ru

У Білому домі підтвердили припинення безоплатної військової допомоги ряду країн

У Білому домі підтвердили припинення безоплатної військової допомоги ряду країн Фото: голова кабінету Білого дому з питань управління та бюджету Мік Малвані

Надання військової допомоги Україні Малвані поки не прокоментував

Згідно з бюджетною пропозицією адміністрації президента США Дональда Трампа, деякі з іноземних військових грантів США перетворяться на позики, передає Reuters.

"Ми змінюємо декілька іноземних військових програм з прямих грантів на кредити", - сказав Мік Малвани, голова кабінету Білого дому з питань управління та бюджету.

Повідомляється, що військова допомога для Ізраїлю і Єгипту, двох близьких союзників США на Близькому Сході, залишиться без змін.

Надання військової допомоги Україні Малвані поки не прокоментував.

Такі дії адміністрації президента є частиною більш масштабних зусиль, спрямованих на скорочення витрат на дипломатію та соціальні програм і збільшення військових витрат.

Так, загальні витрати на оборону в 2018 фінансовому році складуть 603 мільярди доларів, що приблизно на 3% вище, ніж запропонований президентом Бараком Обамою оборонний бюджет на 2018 рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив в понеділок, що загальне занепокоєння з приводу Ірану підштовхує Ізраїль і багато арабських країн до зближення.