ua en ru

У Білому домі чекають зустрічі Трампа та Кім Чен Ина

У Білому домі чекають зустрічі Трампа та Кім Чен Ина фото: Білий дім (obamawhitehouse.archives.gov)

В КНДР поки не відповіли на пропозицію про зустріч лідерів

У Білому домі заявили, що очікують зустріч між президентом США Дональдом Трампом і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, хоча Пхеньян ще публічно не заявив про зустріч. Про це повідомляє Reuters.

Так, на минулому тижні південнокорейська делегація, яка відвідала Північну Корею, заявила, що Кім Чен Ин висловив бажання зустрітися з Трампом і президентом Південної Кореї, щоб обговорити питання денуклеаризації.

"Ми очікуємо, що так воно і буде. Пропозицію було зроблено, і ми погодилися. Північна Корея зробила кілька обіцянок, і ми сподіваємося, що вони будуть дотримуватися цих обіцянок, і якщо так, то нарада триватиме за планом", - повідомила Сара Сандерс.

Раніше Південна Корея заявила, що мовчання Північної Кореї на самітах як зі Сполученими Штатами, так і з Південною Кореєю було, ймовірно, викликано обережністю у підготовці до зустрічей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен заявив, що його країна готова сприяти в проведенні зустрічі між президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом і главою Північної Кореї Кім Чен Ином.