ua en ru

У Білому домі оцінили збитки від наслідків ураганів

У Білому домі оцінили збитки від наслідків ураганів Фото: Білий дім (nsf.gov)

У США назвали суму необхідної допомоги постраждалим від ураганів

В Білому домі оцінили збитки від наслідків останніх руйнівних ураганів, що пронеслися по території Сполучених Штатів Америки (США). Про це повідомляє Reuters.

"Білий дім готує заявку на допомогу в надзвичайних ситуаціях на суму 29 млрд доларів для відправки в Конгрес США після того, як урагани пронеслися по Пуерто-Ріко, штатах Техас і Флорида", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, за планом, 13 млрд піде на допомогу постраждалим від ураганів в Пуерто-Ріко, штатах Техас і Флорида. Крім того, 16 млрд хочуть витратити на програми підтримки після наслідків повені, яка фінансується урядом.

Наголошується, що такий запит готується, оскільки програма близька до вичерпання грошей. Через сильні урагани в цьому сезоні програма отримала борг у майже 25 млрд доларів.

Адміністрація Трампа також пропонує більше десятка реформ, у тому числі тестування нових засобів і надання повторних результатів з надмірними втратами. Деякі будинки, застраховані за програмою, неодноразово отримували платежі після кількох ураганів.

Так, кошти страхування від повеней націлені в першу чергу на райони, постраждалі від ураганів Харві і Ірма, які вразили Техас та Флориду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кількість жертв урагану "Марія" в Пуерто-Ріко збільшилася до 34 осіб.