ua en ru

Bellingcat знайшла нові докази вини російського генерала в катастрофі MH17

Bellingcat знайшла нові докази вини російського генерала в катастрофі MH17 Фото: Сергія Дубинського вважають головним організатором перевезення "Бука", який збив МН17

У продовженні доповіді від 15 лютого містяться додаткові відомості про Сергія Дубинського

Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat заявила про однозначну ідентифікацію "командира розвідки ДНР" Сергія Дубинського з позивним "Хмурий", якого називають ключовим організатором перевезення ЗРК "Бук" на Донбасі в день катастрофи Boeing рейсу MH17. Про це йдеться в продовженні опублікованої 15 лютого доповіді групи.

Так, одним з головних доказів того, що йдеться про Сергія Миколайовича Дубинського 1962 року народження, Bellingcat наводить колонку російського актора Івана Охлобистіна, опубліковану для сайту RT 16 лютого.

"Сергій Дубинський з позивним Хмурий - шановний російський військовий, який чесно присвятив усе своє життя служінню Вітчизні... Він вже вийшов у відставку, але йому вчергове не пощастило: на рідній Україні відбувся державний переворот - і, як солдат, він не зміг не стати на захист конституції і приєднався до ополчення Слов'янська, під прапором Стрєлкова", - Охлобистін.

Крім того, після публікації першої частини доповіді, користувачі мережі виявили пости Дубинського на форумах Glav.su, де він писав під ніком "Нехороший".

В одному з постів він підтвердив дату народження, яка збігається з датою народження Дубинського, а також справжність свого голосу на записі, опублікованому СБУ.

Непрямим доказом провини Дубинського є його автомобіль

"Щоб підтвердити особистість Дубинського, один з користувачів запитав його, на якому автомобілі він їздив у Слов'янську в 2014 році. Дубинський відповів 12 липня 2015 року, що їздив на чорному Peugeot 3008. Машина цієї моделі потрапила на відео колони з Буком 332" в Макіївці 17 липня 2014 року", - йдеться в доповіді.

Автори доповіді вважають, що після аналізу нових свідчень, і опублікованих СБУ та міжнародної слідчою групою перехоплень телефонних переговорів, особистість Дубинського «встановлена однозначно, як і те, що саме він був головним організатором транспортування зенітно-ракетної установки "Бук" по території Донбасу в день, коли був збитий Boeing.

Нагадаємо, Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat встановила особу бойовика, який є ймовірним винуватцем катастрофи малазійського лайнера MH17 на Донбасі влітку 2014 року.