ua en ru

Бельгійського принца хочуть позбавити річної зарплати за фото з китайськими військовими

Бельгійського принца хочуть позбавити річної зарплати за фото з китайськими військовими Фото: принц Лоран (lesoir.be)

Його річна зарплата становить 308 тисяч євро

Молодшого брата короля Бельгії принца Лорана можуть лише річної зарплати в розмірі 308 тисяч євро за фотографію з китайськими військовими, передає Politico.

Зокрема, принц спричинив політичний скандал, відвідавши святкування 90-річчя з дня заснування Народно-визвольної армії Китаю. Так, Лоран відвідав даний захід у посольстві Китаю і в своєму Twitter опублікував фото з китайською делегацією. За його словами, він прийшов на захід, отримавши персональне запрошення.

При цьому в грудні 2016 року прем'єр-міністр Бельгії Чарльз Мішель заборонив принцу проводити дипломатичні зустрічі з високопоставленими іноземними чиновниками без повідомлення про це уряду. Заборона став наслідком низки суперечливих зустрічей принца, які член королівської родини провів раніше.

Повідомляється, що принц раніше також був у центрі скандалів. У минулому році він задекларував набагато більшу суму коштів, ніж отримав від держави. У 2014 році Лоран був змушений повернути в казну 16 тисяч євро. З'ясувалося, що він витрачав державні кошти на покупки в супермаркетах, катання на лижах і покривав шкільні витрати своїх дітей.

Нагадаємо, у 2013 році король Бельгії Альберт II підписав акт про зречення на користь свого сина, герцога Брабантського Філіпа.