ua en ru

Бельгія виставить на продаж акції материнської структури УкрСиббанку

Бельгія виставить на продаж акції материнської структури УкрСиббанку Фото: Бельгія продасть акції "мами" Укрсиббанку

Уряд має намір продати 25% акцій банківської групи BNP Paribas

Уряд Бельгії виставить на продаж 25% акцій банківсько-фінансової групи BNP Paribas. Про це повідомив міністр фінансів королівства Йохан Ван Овертвельд, передає агентство Reuters.

За словами чиновника, уряд розраховує отримати від продажу близько 2,1 млрд євро. При цьому, у власності влади залишиться 10,3% акцій. Дивіденди від них у минулому році склали 345 млн євро.

Відповідно до опублікованої в середу звітності групи, чистий прибуток, що припадає на власників акцій BNP Paribas, за перший квартал 2017 року зросла на 4,4% - до 1,894 млрд євро. Виручка збільшилася на 4,2% - до 11,297 млрд євро. Операційний прибуток групи за квартал склала 2,586 млрд євро, що на 5,1% вище показника за аналогічний період 2016 року.

BNP Paribas SA, утворений у 2000 році в результаті злиття Banque Nationale de Paris (BNP) і інвестиційного банку Paribas, входить у шістку найбільш впливових банків світу. Банк, штаб-квартири якого розташовані в Парижі, Лондоні і Женеві, є найбільшим за розміром депозитів в єврозоні.

В Україні BNP Paribas володіє УкрСиббанком.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет дозволив "Альфа Груп" придбати "Укрсоцбанк".