ua en ru

У Бельгії висунули обвинувачення чотирьом затриманим через теракти

У Бельгії висунули обвинувачення чотирьом затриманим через теракти Фото: Осаму К. ідентифікували по кадрах відеозйомки

Йдеться про чотирьох із шести затриманих напередодні осіб

У Бельгії 9 квітня висунули обвинувачення у терактах чотирьом із шести затриманих напередодні осіб. Про це йдеться у спеціальній заяві прокуратури Бельгії, передає DW.

Затриманому 8 квітня Мохамеду Абріні висунули обвинувачення у зв'язку з паризькими терактами у листопаді 2015 року. Йому закидають убивства та участь у терористичному угрупованні.

Другого затриманого - Осаму К. - обвинувачують у причетності до скоєння терактів на станції брюссельського метро "Маальбек". Осаму К. ідентифікували як особу, яку видно на кадрах відеозйомки, де він супроводжує терориста-смертника. Саме він був тим, хто придбав сумки, в які згодом помістили бомби, що підірвали під час терактів. За інформацією ЗМІ, Осама К. - це Осама Краєм.


У списку обвинувачених також - 25-річний руандієць Херве Б. М. і Балал Е. М. Ще двох підозрюваних після ретельних допитів відпустили, наголошено в повідомленні.

Проведена 9 квітня брюссельською поліцією спецоперація в одній із центральних комун Брюсселя, мала пряме відношення до арештів напередодні. Існувала підозра, що одна з квартир будинку "могла використовуватися як сховок терористичного угруповання", зазначено в повідомленні відомства. Однак зброї чи вибухівки правоохоронці не знайшли.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про завершення масштабної поліцейської спеціальної операції у брюссельській комуні Еттербек.