ua en ru

У Білорусі безвісти зник російський опозиційний активіст, - правозахисники

У Білорусі безвісти зник російський опозиційний активіст, - правозахисники Фото: Володимир Єгоров (tver.yabloko.ru)

Правозахисники припускають, що Єгорова готують до екстрадиції в Росію

У Білорусі зник безвісти російський опозиційний активіст Володимир Єгоров. Про це повідомила білоруська правозахисниця Настя Лойко, передає "Радіо Свобода".

За словами Лойко, Єгоров зник 29 липня року в Білорусі, куди виїхав, щоб уникнути можливого переслідування за публікації в Росії. Зокрема, працівники хостелу в Мінську, де зупинявся активіст, повідомили, що його забрали представники силових відомств. Після цього Єгорова заарештували на два дні за хуліганство, однак досі нічого невідомо про його місцезнаходження.

Крім того, Лойко зазначила, що звинувачення в хуліганстві можуть бути сфабрикованими для екстрадиції до Росії. Там Єгорова оголосили в розшук нібито за заклики до екстремізму після того, як он опублікував в інтернеті матеріали з критикою президента Володимира Путіна.

Також повідомляється, що Єгоров є лідером опозиційної партії "Яблуко" в Торопці Тверської області. Українська влада відмовляла йому у політичному притулку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російського опозиціонера не пропустили до України. В'ячеслав Мальцев, який є соратником Олексія Навального, намагався потрапити в Молдову черезу Україну, однак прикордонники не пропустили його.