ua en ru

У Білорусі на кордоні затримали українця

У Білорусі на кордоні затримали українця Фото: білоруський кордон (facebook.com/GpkGovBY)

Українця депортували з Білорусі в 2013 році

У Білорусі на кордоні затримали українця, якому заборонений в'їзд в країну. Про це повідомив Державний прикордонний комітет Білорусі в Facebook.

"Пінські прикордонники виявили громадянина України, якому заборонений в'їзд до Білорусі. У пункті пропуску "Верхній Теребежів" 24 жовтня при оформленні на виїзд з Білорусі в Україну в ході прикордонного контролю був виявлений громадянин України. 44-річний житель Тернопільської області знаходиться в списках осіб, в'їзд яким до Білорусі заборонений або небажаний", - зазначили білоруські прикордонники.

За їх словами, громадянин слідував з Росії в Україну транзитом через Білорусь.

"У ході розгляду встановлено, що в 2013 році громадянин був депортований з країни із забороною в'їзду на 5 років за порушення правил перебування. Однак він проігнорував це рішення і знову відправився на білоруську територію", - заявили прикордонники.

У комітеті додали, що стосовно українця порушено кримінальну справу за ст. 371-2 Кримінального кодексу Білорусі, йому може загрожувати максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Пинские пограничники выявили гражданина Украины, которому запрещён въезд в Беларусь В пункте пропуска «Верхний Теребеж...

Опубліковано Государственный пограничный комитет Беларуси 25 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, 23 жовтня в ФСБ заявили про затримання українця на кордоні з Росією.