ua en ru

У Білорусі на акціях опозиції затримано 25 журналістів

У Білорусі на акціях опозиції затримано 25 журналістів Фото: затримання на акції опозиції в Білорусі

Більшість із них уже звільнено

Щонайменше 25 журналістів було затримано в суботу в Білорусі в ході акцій опозиції, приурочених до "Дня волі". Більшість із них уже звільнено, повідомляє Білоруська асоціація журналістів (БАЖ).

"Станом на 18:30 25 березня відомо, що затримувалося щонайменше 25 осіб. 20 уже звільнено", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що переважна частина затримань журналістів припала на білоруську столицю Мінськ.

За інформацією БАЖ, досі залишаються затриманими Денис Івашин (сайт InformNapalm), Олександр Борозенко ("Белсат"), Дмитро Коренко (незалежний журналіст), Микита Ярош ("Ганцевицкое время"), Антон Карлінер (фотограф із Росії).

"Колеги не можуть знайти британського журналіста Філіпа Ворвіка. Інформації ні про його затримання, ні про те, де він і що з ним, немає", - констатували в асоціації.

До того ж, у Вітебську залишається затриманим Артем Сізінцав ("Радіо Рація"). Також затриманими залишаються Олена Бичкова, Іван Ярівановіч і Лариса Щіракова. За інформацією БАЖ, їх затримано в Гомелі.

Нагадаємо, 25 березня 2017 року в Мінську, Гомелі, Вітебську, Гродно і Бресті відбулися акції опозиції, приурочені до святкування "Дня волі". Тільки в Гродно і Бресті акції були санкціоновані владою. У Мінську вони завершилися масовими затриманнями. За оцінками правозахисників, затриманих сотні. Ближче до вечора людей почали відпускати з міліції, деяких без складання протоколів.