ua en ru

Білорусь тимчасово обмежила постачання свинини з двох областей України через АЧС

Білорусь тимчасово обмежила постачання свинини з двох областей України через АЧС Фото: АЧС зареєстрована в двох областях України

Обмеження введені і щодо кормів і кормових добавок для тварин рослинного і тваринного походження

Білорусь тимчасово обмежила постачання свинини з Луганської та Закарпатської областей України через виникнення там спалаху африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомляє прес-служба Департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду Білорусі, передає "Белта".

"Департамент ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду повідомляє, що, за інформацією Міжнародного епізоотичного бюро, на території Луганської області України зареєстровано випадок захворювання сприйнятливих видів тварин африканською чумою свиней", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що з 14 січня поточного року введені тимчасові обмеження на ввезення свинини з Луганської області.

Як наголошується, введені обмеження і щодо кормів і кормових добавок для тварин рослинного та тваринного походження, а також стосовно вживаного устаткування для транспортування свиней і сировини (продукції) тваринного походження.

"Зазначені обмеження поширюються і на ввезення кормових добавок для кішок і собак, готових котячих і собачих кормів, виготовлених з сировини, що походить з цього регіону України і не пройшли термічну обробку. Скасовуються всі раніше видані дозволи на ввезення зазначених товарів на територію Білорусі з цього регіону", - йдеться в повідомленні.

Крім того, згідно з повідомленням введені тимчасові обмеження на ввезення м'яса із Закарпатської області України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спалах АЧС зафіксовано в Харківській області.