ua en ru

Білорусь і Україна обговорюють перехід на поїздки за закордонними паспортами

Білорусь і Україна обговорюють перехід на поїздки за закордонними паспортами Фото: МЗС Білорусь

Наступний раунд переговорів планується провести в травні в Києві

Білорусь і Україна обговорюють перехід на безвізові поїздки тільки за закордонними паспортами, при цьому для білорусів нічого не зміниться. Про це повідомив начальник управління інформації, прес-секретар Міністерства закордонних справ Білорусі Дмитро Мирончик, повідомляє "Белта".

Як повідомляється, сторони почали переговори про коректування угоди між урядами Білорусі та України про безвізові поїздки громадян і вже провели перший раунд переговорів.


"Обговорюється перехід на взаємний режим безвізових поїздок тільки по закордонних паспортах, які на сьогодні відповідають нормам ІКАО і дозволяють найкращим чином - надійно і оперативно - здійснювати контроль в'їзду/виїзду і перебування. Крім обговорення змістовної сторони питання розглядаються різні терміни перехідних періодів, які дозволять з найменшими проблемами перейти на вдосконалений режим поїздок", - сказав він.

Як повідомляється, для громадян Білорусі нічого не зміниться оскільки національний паспорт одночасно є документом, дійсним для поїздок за кордон.

Згідно з повідомленням, наступний раунд переговорів планується провести в травні в Києві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЕК змінить регламент щодо надання безвізового режиму для України.