ua en ru

Білорусь поки що не пускатиме українців за новими паспортами

Білорусь поки що не пускатиме українців за новими паспортами Фото: у Білорусі не визнають електронні паспорти українців

ID-карта не розглядається як дійсний документ для перетину кордону Білорусі

Паспорт громадянина України у вигляді ID-карти поки не розглядається як дійсний документ для перетину кордону Білорусі. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонкомітету (ДПК) Білорусі.

"Українські громадяни помилково розраховують в'їхати на територію Білорусі за цими новими електронними документами. Згідно з чинною двосторонньою угодою між країнами від 2009 року про безвізові поїздки громадян, новий український паспорт у вигляді ID-картки не передбачений як документ для пропуску через державний кордон Республіки Білорусь", - наголосили у прес-службі прикордонного відомства.

"Крім того, українська сторона досі не ініціювала міжвідомчих процедур про визнання даних ID-карт у якості дійсного документа для перетину кордону в рамках безвізових поїздок", - додали в Держприкордонкомітеті.

У зв'язку з цим у відомстві підкреслили, що до врегулювання цих питань білоруська сторона може пропускати через кордон громадян України тільки за дійсними документами: закордонними паспортами (для власників ID-карт) і внутрішніми паспортами старого зразка (у паперовому вигляді).

Нагадаємо, внутрішні паспорти нового зразка у вигляді пластикової ID-карти введено в Україні з 1 січня 2016 року.