ua en ru

Білорусь перекинула додаткові війська на кордон з Україною

Білорусь перекинула додаткові війська на кордон з Україною Фото: Президент Білорусі Олександр Лукашенко

Міноборони Білорусі пояснило проводяться маневри наростанням "загроз прикордонній безпеці"

Міністерство оборони Білорусі перекинуло підрозділи спецназу, гвардії і вертольоти на кордон з Україною, де останнім часом загострилося військове протистояння між владою і проросійськими сепаратистами на сході країни. Про це повідомляє Reuters з посиланням на білоруське оборонне відомство.

Так, Міноборони країни повідомило, що перекинуло війська "в рамках перевірки системи посилення охорони державного кордону на південному напрямку".

У відомстві зазначають, що передали в розпорядження прикордонної служби батальйон мобільного гвардійської бригади, кілька вертольотів Мі-8 і підрозділ спецназу. При цьому офіційний представник Міноборони відмовився назвати загальна кількість перекинутих на кордон військових.

Відомство також повідомило, що проводить заклик військовослужбовців запасу в стрілецьку роту територіальних військ у прикордонній з Україною Гомельської області. Міноборони пояснило проводяться маневри наростанням "загроз прикордонній безпеці", не конкретизувавши, в чому полягають ці загрози.

Нагадаємо, напередодні Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив посилити контроль кордону з Україною.