ua en ru

У Білорусь із початку конфлікту на Донбасі прибуло близько 160 тис. українців

У Білорусь із початку конфлікту на Донбасі прибуло близько 160 тис. українців Фото: Олександр Лукашенко (president.gov.ua)

Лукашенко розповів про наслідки конфлікту в Донбасі для Білорусі

У Білорусь із початку військових дій на Донбасі прибуло близько 160 тис. громадян України. Про це повідомив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає БелТА.

Зокрема він після голосування на виборах депутатів до місцевих рад заявив, що конфлікт на Донбасі відбився на його країні. Білоруський лідер зазначив, що Мінськ зацікавлений у тому, щоб конфлікт в Україні "швидше закінчився".

Лукашенко пояснив, що прибулим до Білорусі українцям було надані рівні умови з місцевими жителями, в тому числі безкоштовну медичну охорону здоров'я, безоплатну освіту та місця в дитячих садах.

"Ви думаєте, нам дешево це обійшлося? Ні. Але люди потрапили в біду", - сказав білоруський президент.

Він додав, що під час початку конфлікту в Україні в його країну хлинув потік зброї, що стало "великою проблемою".

"Якщо хтось думає, що це жарти або примовки, ви помиляєтеся", - заявив Лукашенко.

Він наголосив, що деяким країнам вигідний конфлікт на Донбасі і вони будуть його "постійно роздувати". За його словами, необхідно "вчинити по розуму" і закінчити цей конфлікт.

Нагадаємо, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляв, що його країна готова надати миротворців для Донбасу тільки після домовленості між Порошенком і Путіним.