ua en ru

Білорусь через АЧС обмежила постачання свинини з Полтавської обл

Білорусь через АЧС обмежила постачання свинини з Полтавської обл Фото: АЧС

Всі раніше видані дозволи на ввезення до Білорусі вищевказаних товарів з Полтавської області скасовуються

Республіка Білорусь через загрозу африканської чуми свиней (АЧС) тимчасово обмежила поставки свинини з Полтавської області України. Про це повідомляє "Белта" з посиланням на департамент ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду Республіки Білорусь.

Як зазначається, Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду зареєструвала 11 серпня на території цієї області випадок захворювання сприйнятливих видів тварин африканською чумою свиней.

"У цьому зв'язку тимчасово обмежуються поставки в Білорусь з Полтавської області свиней і продукції переробки свинини, в тому числі від диких кабанів, шкіряної, рогокопитної і кишкової сировини; мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин; кормів і кормових добавок для тварин рослинного і тваринного походження, у тому числі з птиці і риби; кормових добавок для кішок і собак; готових кормів для кішок і собак, які не пройшли термічну обробку, виготовлених з сировини, що відбувається з даного регіону України; вживаного обладнання для утримання, забою і розбирання свиней", - йдеться в повідомленні.

"Одночасно необхідно вжити додаткових заходів контролю щодо забезпечення біологічного захисту великих свинарських комплексів, свинарських ферм і господарств усіх форм власності", - відзначили в департаменті.

Також повідомляється, що через загрозу АЧС всі раніше видані дозволи на ввезення до Білорусі вищевказаних товарів з Полтавської області скасовуються.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київська та Чернігівська обл. - найризикованіші для поширення АЧС.