ua en ru

BBC: брюссельські терористи планували напад на прем'єра Бельгії

BBC: брюссельські терористи планували напад на прем'єра Бельгії Фото: у джихадистів були знайдені плани будівель і фотографії офісу і будинку Шарля Мішеля

У джихадистів було знайдено плани будівель і фотографії офісу і будинку прем'єра

Терористи, які 22 березня 2016 року влаштували теракти в Брюсселі, планували напад на прем'єр-міністра Бельгії Шарля Мішеля. Про це повідомляє BBC з посиланням на свої джерела.

Повідомляється, що у джихадистів, що здійснили вибухи в Брюсселі, були знайдені плани будівель і фотографії офісу і дому прем'єр-міністра Бельгії Шарля Мішеля.


Файли зберігалися на жорсткому диску комп'ютера, виявленого після нападів у сміттєвому баку. На тому ж комп'ютері було записано передсмертне послання одного з смертників, Брахіма Бакрауї.

Поки неясно, чи вся ця інформація знайдена в Інтернеті, або ж джихадисти робили плани і самі фотографії.

Як заявив представник бельгійського прем'єра, безпеку будівель було посилено минулого тижня незадовго до нападів, оскільки виникли побоювання щодо їхньої вразливості.

Наголошується, що канцелярія глави уряду Бельгії знаходиться поруч з посольством США на тій же вулиці, що й станція метро "Мальбек", де підірвав себе один з терористів.

Нагадаємо, Нідерланди попереджали Бельгію про небезпеку братів Ібрагіма і Халіда ель-Бакрауї, які вчинили теракти в Брюсселі 22 березня 2016 року.