ua en ru

Байден і Яценюк зустрілися у Києві

Байден і Яценюк зустрілися у Києві Фото: Байден і Яценюк

Яценюк: я завжди буду вдячний тобі за дружбу, дорогий Джо

У понеділок, 16 січня, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк і віце-президент США Джозеф Байден провели зустріч у Києві. Про це Яценюк повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook після зустрічі.

"Джозеф Робінетт Байден-молодший відноситься до числа найбільш видатних державних діячів Сполучених Штатів усіх часів", - написав Яценюк, коментуючи підсумки зустрічі.

Він підкреслив, що Джозеф Байден - один з найвідданіших друзів України в американській історії. "Він розуміє Україну. Усвідомлює велике значення України. Розділяє великі прагнення нашого народу, нашу вірність свободі і відчуває ту несправедливість, яка відбувалася проти нас протягом століть", - вважає екс-прем'єр.

"І як великий політик Джозеф Байден завжди точно розуміє межі реальності, а потім силою свого бачення, наполегливості та бажання змінює цю реальність. Можливо, саме ця риса - вміння розуміти реалії, щоб їх міняти - і є визначальною для успішного державного діяча і політика", - додав лідер "Народного фронту".

Яценюк також зазначив, що "Україна завжди буде цінувати допомогк великого Віце-президента Сполучених Штатів Джозефа Робвнетта Байдена-молодшого": "Уряди України, які я мав честь очолювати, завжди будуть пам'ятати про підтримку Віце-президента Джозефа Байдена і його відданої команди в критичні і складні часи випробувань... Я завжди буду вдячний Тобі за дружбу, дорогий Джо. Залишається ще багато роботи. Продовжуємо працювати. Як завжди, був радий Тебе бачити", - написав Яценюк.

Джозеф Робінетт Байден-молодший належить до числа найвидатніших державних діячів Сполучених Штатів усіх часів. Джозеф Б...

Опубліковано Арсенієм Яценюком 16 січня 2017 р.

Нагадаємо, Байден сьогодні висловив надію, що адміністрація нового президента США Дональда Трампа буде підтримувати Україну.