ua en ru

Байден закликав Порошенка і Яценюка об'єднатися навколо коаліції

Українська влада повинна спрямувати всі зусилля на відновлення довіри громадськості і продовження програми реформ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби посольства США в Україні з посиланням на Білий дім.

Так, зазначається, що віце-президент США Джозеф Байден в роздільних телефонних розмовах з президентом України Петром Порошенком та прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком закликав до об'єднання навколо правлячої коаліції.

"Він закликав керівництво України об'єднатися і відновити довіру громадськості навколо сильної правлячої коаліції та програми реформ, а також прискорити зусилля України по боротьбі з корупцією, зміцнення справедливості і верховенства закону, а також виконати вимоги МВФ", - йдеться в повідомленні.

Віце-президент також підкреслив важливість виконання Мінських домовленостей усіма сторонами, "як кращий шлях вперед для вирішення конфлікту". В ході розмови українські лідери відзначили "збереження відмови з боку Росії і комбінованих російсько-терористичних сил виконувати свої зобов'язання про припинення вогню".

Як повідомлялося, Порошенко і Байден у ході телефонної розмови скоординували дії щодо подальшого тиску на Росію для імплементації Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності України.