ua en ru

Байден підтримав націоналізацію ПриватБанку

Байден підтримав націоналізацію ПриватБанку Фото: Джо Байден підтримав націоналізацію ПриватБанку

Байден високо оцінив рішучі дії українського уряду, спрямовані на зміцнення банківської системи держави

Віце-президент США Джо Байден підтримав націоналізацію ПриватБанку. Про це вын заявив у ході телефонної розмови з президентом України Петром Порошенко, повідомляє прес-служба Білого дому.

Як зазначається, Байден високо оцінив рішучі дії українського уряду, спрямовані на зміцнення банківської системи держави та захист українських вкладників, шляхом націоналізації ПриватБанку.

Крім того, Байден висловив підтримку провідним зусиллям Порошенка у питанні зміцнення фінансової стабільності держави. Порошенко, у свою чергу, запевнив співрозмовника у продовженні процесу націоналізації у тісній взаємодії з Міжнародним валютним фондом, а також роботі України над успішним виконанням решти критеріїв програми МВФ.

Також, у ході телефонної розмови Порошенко та Байден обговорили ситуацію на Донбасі, а також підтвердили свою незмінну підтримку повного виконання мінських домовленостей.

"Співрозмовники висловили глибоке занепокоєння останнім загостренням безпекової ситуації на Донбасі з боку російсько-сепаратистських військ та висловили співчуття у зв’язку з загибеллю п’яти українських військових під Світлодарськом", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у НБУ заявили, що ПриватБанк вже завтра вранці офіційно стане державним.