ua en ru

Байден оголосив про призначення ключових посадових осіб перехідної адміністрації

Байден оголосив про призначення ключових посадових осіб перехідної адміністрації Фото: Джо Байден (flickr.com/gageskidmore)

Обраний президент США Джо Байден оголосив у вівторок, що призначив дев'ять найближчих помічників по передвиборчій кампанії на ключові посади в Білому домі. Він формує різноманітну команду керівників менш ніж через тиждень після призначення свого керівника.

Про це йдеться в заяві, поширеній у вівторок помічниками політика.

Менеджер передвиборчої кампанії демократа Джен О'Меллі Діллон буде призначена заступником керівника апарату співробітників Білого дому Рона Клайна.

Головний політичний стратег у штабі Байдена Майк Донілон стане старшим радником президента. Радниками глави адміністрації США будуть також Стів Риччеті і Дана Римус. Вони були помічниками Байдена під час передвиборчої гонки.

Член Палати представників Конгресу США від штату Луїзіана Седрік Річмонд, який є співголовою передвиборчої кампанії Байдена, стане старшим радником президента, а також буде займатися в Білому домі зв'язками з громадськістю і ЗМІ.

Джулі Родрігес буде курувати в Білому домі питання, що стосуються міжвідомчої взаємодії.

Раніше Байден заявив, що призначає главою апарату Білого дому Рона Клайна. Раніше він працював на посаді його радника.

РБК-Україна в матеріалі "Трамп не здається. Чи зможе Байден втримати перемогу і що буде далі" писало про те, чому Трамп чіпляється за Білий дім, а також, хто може зайняти ключові посади в адміністрації Байдена.