ua en ru

У "Батьківщині" вважають, що для вступу до НАТО влада України має бути послідовною

У "Батьківщині" вважають, що для вступу до НАТО влада України має бути послідовною Фото: Ігор Луценко (з відкритих джерел)

У "Батькывщині" заявили, що чинна влада щодо інтеграції у НАТО непослідовна

Для вступу до НАТО влада України має бути послідовною. Про це у своєму блозі на "Українській правді" написав народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Луценко, коментуючи останні соціологічні дослідження про ставлення українців до НАТО, зазначив, що "гальмування реформ та політика загравання з Москвою, яку сповідує президент України Петро Порошенко, найбільше заважають зближенню України до Альянсу".

Зазначається, що згідно з загальнонаціональним опитуванням, яке провели Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та Київський міжнародний інститут соціології, приблизно 42% українців вважають членство в НАТО найкращою гарантією національної безпеки.

"Але радіючи за це, не можна не відзначити тривожний сигнал. У порівнянні з минулим роком кількість прихильників НАТО дещо знизилася. Чому? Адже саме НАТО за цей час не змінилося?", - написав Луценко.

Він також висловив переконання, що чинна влада щодо інтеграції у НАТО - непослідовна.

"Проблема полягає у поведінці української влади, яка не пояснює людям, для чого нам потрібно приєднуватися до НАТО. Не протидіє з радянсько-російським міфами про те, що НАТО - агресивний блок. Не бореться за уми молодого покоління, котре нині теж зростає під впливом антинатівської пропаганди з Росії та її союзників у Європі", - зазначив він.

Крім того, повідомляється, що на думку Луценка, "влада не хоче визнавати, що для приєднання до НАТО потрібні зміни". Зокрема, він вважає необхідним утвердження інших і військових, і політичних стандартів, "бо ці стандарти вимагають від тієї ж влади вести себе по-іншому".

"Врешті-решт, подвійна політика, політика постійного замирення з Москвою та її головорізами в ОРДЛО та Криму, яку з перших днів свого президентства здійснює Порошенко, відштовхує від нас союзників по НАТО. Одна наша рука простягнена в бік НАТО з проханням надати зброю, інша - потискає руку Путіну і ретельно оберігає російський бізнес тут від санкцій, надає Медведчуку можливості контролювати ринок палива в Україні", - додав він.