ua en ru

"Батьківщина" заявляє про перенесення розгляду закону про ренту на газ на 24 листопада

"Батьківщина" заявляє про перенесення розгляду закону про ренту на газ на 24 листопада Фото: Сергій Соболєв

У ході засідання Гройсман вніс пропозицію перенести розгляд закону на 13 листопада

Верховна Рада розгляне питання зниження ренти на видобуток газу наступного пленарного тижня - після 24 листопада. Про це повідомив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

Він пояснив, що питання було відкладено через необхідність його доопрацювати та знайти компроміс.

"Краще ми витратимо день-два для завершення цих консультацій, щоб внести єдиний законопроект, який знизить і рентну плату, і тарифи", - додав він.

При цьому як повідомила РБК-Україна голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, поки не відомо, чи голосування за законопроект відбудеться сьогодні, завтра чи на наступному пленарному тижні.

"Ситуація незрозуміла. Поки що нам роздали таблицю з поправками до другого читання",- сказала Южаніна та додала, що порівняльна таблиця була роздана депутатам до оголошення спікером парламенту Володимиром Гройсманом рішення про перенесення голосування на завтра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховна Рада України (ВРУ) перенесла на п'ятницю, 13 листопада, розгляд проекту закону №2835 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо здешевлення вартості газу для населення" у повторному другому читанні.