ua en ru

"Батьківщина" вимагає об'єктивно провести розслідування справи Ліхоліта

"Батьківщина" вимагає об'єктивно провести розслідування справи Ліхоліта Фото: Валентин Лихоліт (джерело фото - "Радіо Свобода")

Партія "Батьківщина" глибоко обурена рішенням суду про арешт колишнього керівника штабу батальйону "Айдар" Валентина Ліхоліта, під командуванням якого воювала Надія Савченко. Про це повідомляє прес-служба партії.

"Арешт патріота - колишнього "айдарівця", який відбувся в п'ятницю ввечері, безпрецедентний по своїй суті. Чинна влада замість того, щоб проводити реальні правові реформи і боротися зі справжніми злочинцями, відкриває сумнівні справи проти добровольців, які першими вийшли захищати Україну", - йдеться в заяві.


"Обурює той факт, що "Батю" Валентина Ліхоліта військова прокуратура затримала за заявою сепаратистів з Сєвєродонецька. А сумнозвісний Печерський районний суд Києва на цій підставі відправив військового на два місяці під арешт, незважаючи на всі юридичні аргументи", - додала партія.

Так, у "Батьківщині" закликали органи правосуддя зробити все для встановлення істини у цій гучній справі.

"Ми вимагаємо проводити розслідування об'єктивно і керуватися законом, а не політичною доцільністю. Керівники держави повинні нарешті зайнятися справжньою, а не клоунською боротьбою із злочинністю", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, вчора ввечері командиру батальйону "Айдар" Валентину Ліхоліту Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою. Народні депутати та активісти заблокували зал Печерського районного суду Києва, щоб правоохоронці не змогли вивезти його в СІЗО.

Генеральний прокурор Юрій Луценко у понеділок, 4 липня, зустрінеться з узятим під варту бійцем батальйону "Айдар" Валентином Ліхолітом, після чого може бути подано клопотання про зміну останнього запобіжного заходу.

За даними ЗМІ, Генеральна прокуратура повідомляє, що Валентин Лихоліт підозрюється в пограбуванні, керівництві бандою, крадіжці автомобілів і погрозі вбивства правоохоронців.