ua en ru

"Батьківщина", "Слуга народу" і "За життя" лідирують у партійному рейтингу

"Батьківщина", "Слуга народу" і "За життя" лідирують у партійному рейтингу Ілюстративне фото (Pixabey)

Соцгрупа "Рейтинг" провела опитування 10-18 вересня

Соціологічна група "Рейтинг" оприлюднила результати дослідження "Громадсько-політичних настроїв населення", згідно з яким у трійку лідерів рейтингу партій входять "Батьківщина", "Слуга народу" і "За життя". Про це йдеться в повідомленні на сайті "Рейтингу".

Так, якби вибори відбулися в найближчі вихідні, то рейтинг партій був би таким: "Батьківщина" – 14%, "Слуга народу" – 8,2%, "За життя" – 6,4%, "Громадянська позиція" – 6,2%, "БПП Солідарність" – 5,9%.

При цьому не взяли б участі у виборах 14,4%, не визначилися з відповіддю – 17,7%.

Варто відзначити, що підтримка "Батьківщини" є відносно рівномірним в усіх макрорегіонах, при цьому у Центру її популярність найвища. Партії "За життя" та "Опозиційний блок" мають високі показники у південно-східних регіонах. Громадянська позиція - на Заході і в Центрі, Слуга народу - в Центрі і на Півдні. БПП Солідарність, "Самопоміч" і Свобода - на Заході.

Опитування проводилося у форматі інтерв'ю (face-to-face), у ньому взяли участь 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2%. Терміни проведення – 10-18 вересня 2018 року.