ua en ru

"Батьківщина" має намір зібрати понад 10 млн підписів проти продажу сільгоспземлі

"Батьківщина" має намір зібрати понад 10 млн підписів проти продажу сільгоспземлі Фото: Юлія Тимошенко

Тимошенко розповіла про плани щодо референдуму

Партія "Батьківщина" має намір зібрати стільки підписів людей проти продажу сільськогосподарської землі, скільки б цього вимагалося на Всеукраїнському референдумі. Про це Юлія Тимошенко наголосила сьогодні на прес-конференції у Дніпропетровській області, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Ми вирішили, що піднімемо націю і зберемо стільки мільйонів підписів проти продажу сільськогосподарської землі, скільки потрібно було б для однозначного рішення референдуму. Це понад 10 млн підписів, які треба зібрати з паспортними даними, адресами, щоб показати президенту, парламенту та країні, що українська нація не хоче розпродавати свій безцінний скарб – землю", – сказала вона.

За словами політика, суддя заборонив проведення Всеукраїнського референдуму із заборони продажу сільськогосподарської землі, "хоча відбулися збори ініціативної групи про його проведення, ініційовані "Батьківщиною" та Асоціацією фермерів та землевласників України".

"Відповіддю нашої партії на цю заборону стало оголошення народного референдуму про заборону продажу землі, адже продаж її з молотка, як заплановане владою, – це позбавлення нації ресурсу, який може дати дуже стрімке і успішне економічне зростання", – пояснила Тимошенко.

Вона переконана, завданням партії є "об’єднання української нації, проукраїнських сил, щоб не дозволити владі зробити епохальний злочин проти народу – продаж землі".

Тимошенко також заявила, що "українська земля може нагодувати 320 млн людей і дати Україні приблизно 180 млрд євро на рік від продажу готової продукції".

Політик уточнила, що ця сума удвічі більша, ніж обсяг ВВП України, який на рік становить 90 млрд дол., а 42 млрд га с/г землі за ринковою ціною можуть коштувати три з половиною трлн євро, що дорівнює сорокарічному обсягу ВВП країни.

"У разі розвитку аграрного сектору не будуть потрібні ні запозичення МВФ, ні кредити ззовні. Цей колосальний дохід країни можуть забрати, якщо земля буде продана з молотка!", – зауважила вона.

На її думку, продаж сільськогосподарської землі "може стати повторенням ваучеризації 90-х років, коли стратегічні підприємства відібрали в народу за безцінь".

"Фермерський уклад аграрного сектору України – це єдиний можливий уклад нашого розвитку в аграрній сфері. Нам потрібно не 38 тис. фермерських господарств мати, як це є сьогодні, а 2,6 млн, як це у сусідній Польщі", – заявила Тимошенко.