ua en ru

Батальйон "Січ" відправився в зону АТО

Із Києва в зону АТО у вівторок, 26 серпня, вирушила передова група батальйону особливого призначення "Січ". Про це повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Наголошується, що спецпризначенці-добровольці пройшли вишкіл тривалістю понад два місяці. Переважна більшість складу "Січі" - члени ВО "Свобода".

Проводи бійців відбулися в Києві на вулиці Інститутській. Від капелана батальйону - батька Олександра Вронського, націоналісти отримали благословення на боротьбу за майбутнє України.

На проводах також був присутній лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, який наголосив, що основним завданням бійців батальйону є повернутися живими і знищити ворогів України.

"Вам випала честь зі зброєю в руках захищати українську незалежність. Ви йдете на передову з освяченою хоругвою Пресвятої Богородиці, яка опікуватиметься вами в бою. Але пам'ятайте: ваше завдання - не загинути за Україну, а знищувати її ворогів, московських окупантів, які топчуть українську землю. Вони хочуть зробити нас рабами, кріпаками та забрати нашу землю, але ми відстоїмо свою незалежність на своїй, Богом даній землі", - заявив Тягнибок, звертаючись до спецпризначенців.

В прес-службі ВО "Свобода" також повідомили, що разом із бійцями на схід вирушають сім народних депутатів-свободівців: Юрій Сиротюк, Олексій Кайда, Олег Осуховський, Олег Гелевей, Олександр Мирний, Андрій Тягнибок, Олексій Фурман. «Парламентарі будуть почергово супроводжувати бійців під час їхнього перебування в зоні АТО", - повідомили в об'єднанні..

"Коли на сході розпочалася війна - відчув внутрішню потребу бути там. Тому після підготовки разом із побратимами пліч-о-пліч вирушаю на Донбас. Ми мусимо очистити українську землю від окупантів, і ми це зробимо. Українці будуть панувати у своїй стороні!", - наголосив керівник фракції націоналістів у Тернопільській облраді та очільник обласної "Свободи" Володимир Стаюра, який поїхав на фронт у складі батальйону.