ua en ru

Батальйон "Донбас" просить Порошенка віддати наказ на повернення в Широкіно

Батальйон "Донбас" просить Порошенка віддати наказ на повернення в Широкіно Фото: батальйон "Донбас"

Бійці батальйону вважають помилковою демілітаризацію селища

Батальйон "Донбас" просить Президента України Петра Порошенка віддати наказ на повернення бійців в Широкіно Донецької області. Про це йдеться в заяві батальйону, опублікованого в Facebook.

"У зв'язку з високою ймовірністю загострення ситуації в районі н. п. Широкіно наполягаємо на отдании наказу про повернення підрозділів "Донбасу" після ротації (тобто 03-04.08.2015) на позиції н. п. Широкіно. Абсолютно впевнені, що з урахуванням досвіду Іловайська, ДАП, Дебальцеве, прийняття рішення про відвід батальйону, має півтора року бойового досвіду (і з них півроку до н. п. Широкіно) за межі Донецької області в умовах загострення ситуації - помилково", - йдеться в заяві, адресованій Верховному головнокомандувачу Збройними силами України Порошенко і до командувача сектором "М" генералу Федорову.

У батальйоні "Донбас" заявили, що бійці готові змінити підрозділи морської піхоти, так і зайняти з ними спільні позиції.

В "Донбасі" нагадали, що 28 липня батальйон покинув н. п. Широкіно для проведення планової ротації. На зміну бійцям батальйону прийшли військовослужбовці морської піхоти ВМС ЗСУ. Термін планової ротації, згідно з наказами командувача сектором визначено як 5 доби і закінчується сьогодні, 3 серпня.

Бійці підкреслюють, що за ці час в районі Широкіно збільшилася кількість обстрілу з боку бойовиків, в результаті яких отримали поранення морські піхотинці, незаконні збройні формування зайняли території так званої буферної, "сірої" зони по лінії Водяне - Комінтернове.

Також повідомляється, що разведгруппой батальйону "Донбас" були виявлені склади з озброєнням та боєприпасами, які, за їх твердженням, що свідчить про тимчасовий характер залишення позицій бойовиками.

Обращение военнослужащих добровольческого батальона специального назначения НГУ "Донбасс" к Верховному Главнокомандующе...

Posted by Батальон спеціального призначення НГУ "Донбас" on 2 августа 2015 г.

Нагадаємо, демілітаризацію Широкіного сьогодні в Мінську обговорить тристороння контактна група.