ua en ru

У Барселоні тисячі людей вийшли на мітинг на підтримку референдуму

У Барселоні тисячі людей вийшли на мітинг на підтримку референдуму Фото: протести

Уряд мобілізував тисячі поліцейських

В Барселоні на завершальний мітинг напередодні забороненого владою референдуму з питання про незалежність Каталонії вийшли тисячі людей. Про це повідомляє BBC.

Так, тисячі поліцейських мобілізовані по всій Іспанії урядом у Мадриді, який намагається не допустити проведення референдуму в найближчу неділю.

Каталонія - провінція з населенням 7,5 млн осіб на північному сході Іспанії - має свою мову та культуру, але не визнається іспанською конституцією як окремого народу.

Повідомляється, що поліція по всій Каталонії отримала наказ перешкоджати використанню громадських будівель в якості місць для голосування в неділю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що іспанська поліція вилучила близько 2,5 млн бюлетенів, призначених для голосування на референдумі про незалежність Каталонії.

Правоохоронці також конфіскували близько 4 млн конвертів та вилучили на складі в місті Igualada 100 урн для голосування. Фірма, у якої конфіскували ці урни, стверджує, що вони були призначені для виборів у футбольному клубі "Барселона".