ua en ru

Барселона - ПСЖ: огляд матчу

Барселона - ПСЖ: огляд матчу Фото: Барселона перемагає ПСЖ

Барселона обійшла ПСЖ з сенсаційним рахунком

Матч-відповідь між "Барселоною" і паризьким ПСЖ пройшов вчора на барселонському стадіоні "Камп Ноу", 8 березня, в рамках 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА. Матч закінчився перемогою каталонців з розгромним для парижан рахунком 6:1. Детальніше - в матеріалі РБК-Україна.

Барселона - ПСЖ: прогнози букмекерів

На перемогу "Барселони" у матчі проти ПСЖ букмекерська контора 1xBet приймала ставки з коефіцієнтом 1,49 на перемогу каталонців. Перемога ПСЖ оцінювалася в 6,5, нічия - 5,3.

У букмекерської компанії Winline також вважали каталонський клуб фаворитом матчу, перемога "Барси" котирувалася ставкою 1,5, на нічию давали коефіцієнт 5,01 і на перемогу ПСЖ йшла ставка 5,75.

Головний тренер "Барселони" Луїс Енріке висловив перед матчем впевненість у тому, що у його команди є шанси перемогти ПСЖ після першого матчу 1/8, в якому каталонці програли паризькому клубу з рахунком 0:4.

"Ми віримо в те, що можемо пройти далі. "Барселона" збирається ризикувати всім, ми хочемо створити на стадіоні атмосферу, при якій вболівальники нам допоможуть ще більше, ніж зазвичай", - сказав він.

За словами Енріке, команда набрала хорошу форму перед складною грою, і в неї буде шанс на прохід. "Це здається безнадійною справою, але якщо все піде добре, то хто знає, чим все закінчиться. Ми будемо боротися до останньої хвилини", - додав тренер.

Хід матчу

Стартові склади команд:

Барселона: Тер Стеген, Піке, Умтіті, Іньєста (Туран, 65), Рафінья (Серхі Роберто, 76), Ракітіч (Андре Гомеш, 84), Бускетс, Маскерано, Мессі, Суарес, Неймар.

ПСЖ: Трапп, Курзава, Маркіньос, Тіаго Сілва, Меньє (Криховяк, 90 + 3), Моура (Ді Марія, 55), Дракслер (Ор'є, 75), Рабйо, Матюіді, Верратті, Кавані.

На стадіоні "Камп Ноу" були присутні 96,290 вболівальників.

Перший же гол на 3-й хвилині матчу забиває у ворота ПСЖ Суарес. Рафінья навісив на центр штрафного, Суарес послав м'яч над головою Траппа. Хтось із захисників ПСЖ виносив м'яч з воріт, але м'яч вже за лінією.

Другий гол в свої ворота забив на 40-й хвилині захисник ПСЖ Курзава.

На 50-й хвилині Мессі реалізував пенальті, забивши у ворота парижан м'яч у лівий від себе кут. Трапп вгадав кут, але не дотягнувся до м'яча.

На 62-й хвилині гол забиває ПСЖ. Кавані відправив м'яч під поперечину.

На 88-й хвилині Неймар вразив ворота ПСЖ.

90 + 1 хв. – Неймар успішно реалізував пенальті.

altaltalt

Фото: вирішальний гол Роберто

90 + 5 хв. – каталонці виривають перемогу на останніх секундах матчу. Неймар закинув м'яч у штрафну і Роберто точно пробив повз голкіпера.

Таким, чином, "Барселона" вибила собі вихід до чвертьфіналу на останніх секундах матчу, схиливши різницю забитих-пропущених м'ячів в двох матчах 1/8 на свою користь (6:5).

Барселона встановила рекорд ЛЧ

Каталонська "Барселона" стала першою у футбольній історії командою, яка пройшла в наступний раунд плей-офф Ліги чемпіонів і Кубка європейських чемпіонів після поразки з рахунком 0:4 в першому матчі.

altaltaltaltaltaltalt

Фото: Барселона - ПСЖ

Крім того, нападник каталонців Неймар в цьому матчі встановив рекорд за кількістю гольових передач за сезон ЛЧ. Він двічі відзначився голами і асистував Серхі Роберто, гол якого вивів каталонців в наступну стадію.

Барселона - ПСЖ: тренер парижан звинуватив суддів

Головний тренер ПСЖ Унаї Емері прокоментував підсумки матчу проти Барселони і не приховував свого розчарування.

"Ми трохи заспокоїлися і змогли забити гол, навіть були близькі до того, щоб зробити рахунок 3:2. Рішення судді були спрямовані проти ПСЖ, а в кінцівці матчу ми повністю втратили контроль над ходом зустрічі і поступилися", - сказав Емері.

"Барселона здатна на такий камбек, їм нема чого втрачати в останні хвилини матчу. Це негативний досвід для мене і клубу. Потрібно винести урок з цієї поразки", - додав тренер ПСЖ.

Головний тренер "Барселони" Луїс Енріке також прокоментував перемогу команди над ПСЖ у матчі 1/8 фіналу Ліги чемпіонів і вихід в наступний раунд турніру.

"Нам не було що втрачати, адже ми всі вже втратили в Парижі. Ми зробили деякі тактичні зміни і довели, що здатні перевернути ситуацію. У нас завжди було два вільних гравця під передачу. Гравці ідеально виконали план на матч, вони діяли з величезним бажанням", - сказав Енріке.

"Ми провели матч, про який мріяли, і ми все ще в ділі. Це неймовірний, унікальний спорт. Діти і дорослі ніколи не забудуть, що тут сталося. Я присвячую цю перемогу уболівальникам "Барселони", які вірили в нас", - зазначив тренер підтримку вболівальників.