ua en ru

"Барселона" проведе матч при порожніх трибунах через референдум у Каталонії

"Барселона" проведе матч при порожніх трибунах через референдум у Каталонії Фото: вболівальники "Барселони" (fcbarcelona.com)

У "Барселоні" заявили, що Професійна футбольна ліга відмовилася перенести матч

Футбольний клуб "Барселона" проведе домашній матч чемпіонату Іспанії проти "Лас-Пальмаса" при порожніх трибунах у зв'язку з референдумом про незалежність Каталонії. Про це повідомила прес-служба клубу.

"Барселона" засуджує події, які відбулися сьогодні в багатьох частинах Каталонії, щоб не допустити реалізацію демократичного права громадян на свободу вираження. З огляду на винятковий характер подій, Рада директорів вирішила, що "Барселона" зіграє проти "Лас-Пальмаса" за зачиненими дверима після відмови Професійної футбольної ліги перенести гру", - зазначили в "Барселоні".

Матч повинен початися о 17:15 за київським часом.

Видання Marca зазначає, що "Лас-Пальмас" вийде на матч з "Барселоною" у футболках з прапором Іспанії.

"Лас-Пальмас" відвідає Каталонію в унікальний для нашої країни день. Саме 1 жовтня влада регіону вирішила провести референдум, який не визнається владою нашої країни. Виходить, що "Барселона" перетворила офіційний матч Ла Ліги на щось більше, те, що виходить за рамки правового поля", - заявили в "Лас-Пальмасі".

Нагадаємо, у результаті зіткнень громадян з поліцією в Каталонії постраждали понад 300 осіб.