ua en ru

Барозу не бачить підстав продовжувати переговори про УА з Україною через різдвяні свята, - Азаров

Глава Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу сказав про відсутність підстав для переговорів з Україною через настання різдвяних свят. Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив в ефірі "Шустер live" на телеканалі "Інтер".

"Ймовірно на нього впливають різдвяні свята, що наближаються", - заявив Азаров.

"З 23 грудня по суті починаються канікули в Європі всюди. По 7-8 січня там розмовляти буде ні з ким, це ж Європа", - зазначив Азаров, щоправда додавши потім, що "це жарт".

Нагадаємо, напередодні Баррозу заявив, що Єврокомісія не бачить підстав продовжувати переговори про підписання угоди про асоціацію з нинішнім керівництвом України в нинішніх умовах.

"Ми не бачимо прагнення Києва до підписання угоди і не вважаємо за потрібне вести переговори, які не підтверджені чіткою позицією наших партнерів. З моменту листопадового саміту (Східного партнерства) у Вільнюсі я двічі розмовляв з Президентом України Віктором Януковичем, верховний представник Кетрін Ештон приїжджала в Київ і перший віце-прем'єр України Сергій Арбузов побував у Брюсселі. За підсумками всіх цих переговорів ми не побачили чіткої позиції українського керівництва щодо угоди про асоціацію", - зазначив Барозу.