ua en ru

Барак Обама запропонує кандидатуру Джека Лью на пост міністра фінансів США, - джерела

Президент США Барак Обама вже на цьому тижні запропонує кандидатуру Джека Лью на пост міністра фінансів країни. Про це повідомляє агентство Bloomberg, посилаючись на свої джерела.

У разі обрання Лью замінить на посаді глави американського казначейства Тімоті Гайтнера, який у січні йде у відставку. Тімоті Гайтнер заявляв ще рівно рік тому, що не збирається входити до складу уряду під час другого терміну Обами. З різних причин в адміністрацію Обами також не увійдуть нинішній держсекретар Хілларі Клінтон, глава Пентагону Леон Панетта і міністр юстиції Ерік Холдер.

Очікується, що після своєї відставки Тімоті Гайтнер очолить Федеральний резервний банк Нью-Йорка. Гайтнер очолював Казначейство з 2009 р., ставши єдиним працівником економічного блоку, який пропрацював з Обамою весь його перший термін.

Джек Лью - відомий фінансист. З січня 2012 року він очолює адміністрацію Білого дому. До цього працював директором Бюро управління та бюджету.

Головним завданням нового міністра фінансів стане проведення переговорів з республіканцями з приводу підвищення рівня державного боргу, а також обсягу держвидатків.